Trotse partner van het ZIA

Sittard, februari 2017

Trotse partner van het ZIA

 

Een vooruitstrevend project waarbij al grote stappen zijn gezet. Het Zorg Innovatie Atelier (ZIA) is een voor Nederland uniek publiek-privaat samenwerkingsverband dat mede gesubsidieerd is door de provincie Limburg en de gemeente Stein en erkend in het kader van het programma Waardigheid & Trots van het ministerie van VWS. Cormel IT Services is een trotse Partner van het ZIA.

 

In het ZIA zijn al grote stappen gezet die niet onopgemerkt zijn gebleven. Landelijke en regionale media schrijven met lof over dit project. Ook komen vanuit heel Nederland andere zorginstellingen naar het ZIA, gelegen in de Vivantes locaties Aelserhof in Elsloo, om inspiratie op te doen. De deelnemers van deze inspiratie-dag verlaten het ZIA altijd met veel enthousiasme en verbazing.

 

Het ZIA streeft ernaar om met behulp van zorgtechnologie de zorgverlening opnieuw vorm te geven. Hierin worden de medewerkers én de cliënt optimaal ondersteund met technologische oplossingen. De cliënt kan via een aanraakscherm op zijn kamer bellen. Daarnaast kunnen ouderen met mobiliteitsproblemen deuren, gordijnen, zonweringen en verlichting bedienen. Tevens is het QIC Cliëntportaal Van Cormel IT Services geïntegreerd in het aanraakscherm. hierdoor is de cliënt altijd op de hoogte van nieuws, het zorgplan, rapportages en kan middels de chatmodule communiceren met de medewerkers. Hierdoor is de cliënt in regie en wordt de zelfredzaamheid van de cliënt gestimuleerd.

 

Cormel IT Services is trots onderdeel te zijn van het ZIA. De relatie met Vivantes zorggroep en Cormel IT Services is geëvolueerd tot een partnership in plaats van een klant - leveranciersverhouding. 

Terug naar nieuws overzicht