Indiceren en werken volgens Omaha System

Het Omaha System is een classificatiesysteem en een standaard die zorg- en hulpverleners helpt bij het identificeren en vastleggen van aandachtsgebieden, acties en metingen van en voor cliënten. Cormel IT Services kan, indien gewenst, de volledige scholing van indiceren en werken volgens het Omaha-systeem verzorgen.

De Omaha-app van Cormel IT Services
Cormel IT Services heeft een app ontwikkeld die onze klanten ondersteunt bij het werken volgens de Omaha-methodiek. De app geeft een wijkverpleegkundige de mogelijkheid om bijvoorbeeld met een tablet op een eenvoudige manier de Omaha-methodiek toe te passen bij de cliënt. De uitkomsten worden direct in QIC opgenomen. Zo is de verwerking van de indicatie in QIC eenvoudig en wordt het proces optimaal ondersteund.

Training Omaha-classificatie
In de Omaha-training leren verpleegkundigen de indicatie te classificeren aan de hand van het Omaha System. De training bestaat uit twee dagdelen. De materialen voor de training zijn ontwikkeld door Omaha System.

De Omaha-training wordt verzorgd door Angela van Dongen, opleider, trainer en intervisiebegeleider voor zorg en welzijn. Zij is aangesloten bij Vilans en als geregistreerd Omaha-trainer lid van Omaha System en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. In de Omaha-training komt de algemene theorie aan de orde en vervolgens gaan de verpleegkundigen aan de hand van een praktijksituatie direct aan de slag met het Omaha-classificeren. De oefening vindt in eerste instantie plenair plaats. Na de eerste bijeenkomst kunnen de deelnemers meteen het aangeleerde toepassen in hun eigen praktijk. In de tweede bijeenkomst gaan de deelnemers verder met het leren van de classificatie door elkaars casuïstiek te toetsen.